De geschiedenis van point chaud begon in 1980 toen Yannick Morizot, een Franse bakker, point chaud France oprichtte met het idee om de hele dag door vers, warm brood aan te bieden.
13 jaar later, in 1993, besloot onze directeur, Didier Depreay, om point chaud in België te ontwikkelen. En zo begon het point chaud avontuur!
Onze slogan "als er maar smaak is" verraadt onze missie: onze klanten de hele dag door laten genieten van een gevarieerd aanbod van verse kwaliteitsproducten.
Naast de smaakervaring zijn onze proeflokalen zo ingericht dat klanten zich er thuis voelen en er een aangenaam moment kunnen doorbrengen.
Wist je dat Point Chaud de eerste Belgische keten was die gevulde croissants aanbood?
Sinds het begin innoveert Point Chaud voortdurend om de kunst van het verwennen te vernieuwen en de geneugten te variëren!
Witte, grijze of speciale broden, traditionele of gevulde Weense gebakjes, verschillende sandwiches, salades en andere hartige producten. Ons assortiment bestaat uit meer dan 200 producten, altijd vers.
Omdat voortdurende innovatie en onderzoek ervoor zorgen dat onze producten evolueren binnen een positionering waarbij smaak en knapperigheid centraal staan.
1980 : Oprichting van Point Chaud in Frankrijk.
1993 : Oprichting van Point Chaud in België. Het eerste Point Chaud in België opent zijn deuren in april in Fléron.
2000 : Vestiging van een nieuwe productiesite in het industriepark van Alleur. In 7 jaar tijd telt Point Chaud al 17 verkooppunten in België, waarvan de meeste in de provincie Luik. Deze snelle groei leidt tot de oprichting van een nieuw atelier.
2007 : Nieuwe visuele identiteit ! 14 jaar na onze oprichting in België besluiten we de keten een nieuw jasje te geven! De creatie van een nieuwe visuele identiteit en een echt concept store, met een jongere en hedendaagsere uitstraling, zijn bedoeld om een breder klantenbestand aan te spreken. Deze nieuwe identiteit gaat gepaard met een radicale verandering van ons design en een volledige renovatie van onze Point Chaud !
In hetzelfde jaar koopt Point Chaud België de Franse keten over.
2014 : Nieuwe aandeelhouder. BNP Paribas Fortis Private Equity wordt een van onze aandeelhouders.
2017 : Vergroting van het hoofdkantoor: de bouw van een nieuw gebouw, opnieuw in het industriepark van Alleur.
2018 : Oprichting van een nieuw productieatelier: het wafelatelier. In juni 2018 wordt er een nieuw wafelproductieatelier geopend.
2019 : Nieuwe samenwerkingen. We starten een samenwerking met EG Group, om Point Chaud-hoeken te installeren in de « shops » van tankstations. De eerste Point Chaud-hoek wordt gelanceerd in mei 2019, op het station van Heverlee-Leuven.
We starten ook een samenwerking met « Too Good To Go », de app die helpt tegen voedselverspilling.