Veelgestelde vragen

Ik ben vegetariër, welke vegetarische opties kan ik vinden bij point chaud?

Ik ben vegetariër, welke vegetarische opties kan ik vinden bij point chaud?
Onze broodjes zijn volledig aanpasbaar: je kiest het soort en formaat stokbrood, de groentjes, de saus en het beleg. Je kunt dus je eigen vegetarische of veganistische sandwich samenstellen.

We bieden echter ook de ‘vegetarische sandwich’ aan : je kiest je stokbrood, saus en een keuze uit 5 groentjes.

Hier is ook een lijst van onze vegetarische sandwich suggesties:

  • Broodje kaas
  • Broodje tomaat en mozzarella
  • Broodje brie (honing, walnoten, salade)
  • Broodje feta (tomaten, salade)
  • Broodje aubergine en geitenkaas
  • Broodje verse kaas (verse kaas, komkommers, salade, wortelen, tomaten)
  • Sandwich ‘Le Grec’ (verse kaas, komkommer en dille, feta, komkommers, tomaten, rode ui)

Ik ben glutenintolerant, zijn er glutenvrije producten in het assortiment van point chaud?

Bij point chaud bieden we glutenvrij witbrood en glutenvrij graanbrood aan. Ons ‘merveilleux’ gebak is ook glutenvrij. Onze afdeling productontwikkeling is het project aan het bestuderen en andere glutenvrije producten zouden binnenkort beschikbaar moeten zijn.

Waarom dragen verkoopmedewerkers geen handschoenen bij point chaud?

Point chaud heeft er niet voor gekozen om handschoenen te dragen, omdat ze een vals gevoel van hygiëne geven en daarom niet worden aanbevolen door de FAVV.

Toch trainen we onze medewerkers nauwgezet in goede hygiënepraktijken (handen wassen en desinfecteren, tangen gebruiken voor bepaalde producten, etc.). We rusten de meeste van onze nieuwe winkels ook uit met automatische kassa's, zodat we minder met contant geld hoeven om te gaan.

Hoe kan ik erachter komen welke allergenen er in point chaud producten zitten?

In de winkel hebben onze medewerkers de technische informatiebladen van al onze producten.

Op de pagina onze producten kun je informatie vinden over onze producten, hun voedingswaarden en de allergenen die ze bevatten.

Welke producten worden ter plekke bereid bij point chaud?

Weens gebak, stokbrood en hartige producten worden in de winkel bereid.

Weens gebak en stokbrood moeten technisch ter plekke worden bereid en gebakken om versheid te garanderen. Dit betekent dat de producten 4 uur fermenteren in een fermentatiekamer voordat ze worden bereid en gebakken. Sommige producten moeten na het bakken ook gedecoreerd worden.

Waar komen de producten vandaan die niet in de winkel worden bereid?

Onze winkels worden dagelijks bevoorraad met verse bakkerij-, banket- en briocheproducten.

Onze 4 productieateliers bevinden zich op het domein van Alleur en produceren elke dag verse producten op ambachtelijke wijze, volgens de bestellingen van onze winkels.

point chaud biedt biologisch afbreekbare tassen aan. Waar zijn ze van gemaakt?

Onze biologisch afbreekbare tassen zijn gemaakt van maïszetmeel en zijn 100% composteerbaar.

Ze zijn na 6 maanden volledig afgebroken. Na slechts 3 maanden is de zak echter al bijna volledig afgebroken. We hebben het hier over thuiscomposteren.

Onze verpakking is ook biologisch afbreekbaar.

Wat betekent de Smiley-certificering?

Het Smiley-certificaat wordt toegekend door het FAVV en garandeert de voedselveiligheid.